JazzBeer

Speciaal voor muziekliefhebbers & levensgenieters
Traditioneel Belgisch Blond bier, ongefilterd en natuurzuiver. Speciaal gebrouwen voor muziekliefhebbers en echte levensgenieters in de historische Abdij van Val-Dieu.

BLOND - 6° VOL.

JAZZBEER

JazzBeer wordt gebrouwen vanuit de liefde voor muziek en speciaalbier. Het is dan ook niet zo gek dat je JazzBeer bier direct herkent aan de saxofoon op het etiket. Een verfrissend, ongefilterd en natuurzuiver blond bier met een uniek eigen karakter.


Het exclusieve recept geeft een stroblond bier met een natuurlijke sluier, fijne, levendige bubbels met daarop een strak wit schuim dat we als bierliefhebber zo waarderen. Aangenaam om te zien en heerlijk om te drinken.

JazzBeer is een licht speciaalbier met 6% alcohol. De karakteristieke bitterheid doet je denken aan onze bieren van weleer. De aroma’s van kruiden en hop prikkelen je neus en strelen je tong. 

JazzBeer is het speciaal bier waar iedereen van kan genieten maar… altijd met mate natuurlijk!

JAZZBEER IS EEN ABDIJBIER"​
ABDIJ VAN VAL-DIEU

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

“Notre-Dame du Val-Dieu” werd in 1216 gesticht door monniken uit Hocht, vlakbij Maastricht.

Volgens de legende was de onbewoonde vallei zo vijandig dat de lokale bevolking het de bijnaam ‘Duivelsvallei’ gaf. Toen de monniken zich hier vestigden noemden zij het “Vallée de Dieu”. Hieruit ontstond later de naam Abdij van Val-Dieu.

De Abdij van Val-Dieu is de enige Belgische abdij die de Franse Revolutie heeft overleefd. De christelijke gemeenschap van Val-Dieu is nog steeds in het pand gevestigd. Deze gemeenschap is verbonden aan de cisterciënzer-orde bekend om hun uitzonderlijke brouwtalenten. De monniken van de abdij van Val-Dieu staan ​​aan de basis van de bieren die tot op vandaag in de abdij zelf worden gebrouwen. De ontwikkeling van brouwactiviteiten hield aanvankelijk verband met de noodzaak om water drinkbaar te maken, waardoor ziekten uit die tijd zoals cholera of tyfus konden worden vermeden.

Wij zijn er trots op dat de Abdij van Val-Dieu heeft besloten haar brouwerijdeuren te openen voor JazzBeer. Hierdoor mogen wij profiteren van alle kennis kunde en ervaring die door de jaren zijn opgedaan.

Abdij van Val-Dieu
JAZZBIER, VAN EEN VERFRISSEND IDEE TOT...
EEN UNIEK CONCEPT

In een tijd waarin brouwerijmultinationals de markt overspoelen, was het een uitdaging en nogal gewaagd om een ​​nieuw bier te lanceren. Vanuit de liefde voor bier maar ook jazz en wereldmuziek is het concept “JazzBeer” geboren. Dit zeer goede traditionele Belgische Abdijbier ondersteunt de verbinding tussen muziekliefhebbers en levensgenieters.

Na jaren van analyse, studie, creativiteit en ontwikkeling is de verdienste dat “JazzBeer ” vandaag de dag bestaat. Onze droom is gerealiseerd in de vorm van een heerlijk fris en uniek blond bier.  Ons enthousiasme willen we graag overbrengen op horeca professionals, muziekevenementen en consumenten. Originele marketingconcepten zijn daarin onze drijvende kracht.

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden om JazzBeer in je winkel te verkopen of in jouw bar, café of live muzieklocatie te schenken!

JazzBeer… Taste The Good Note!

JAZZBEER...
Taste the Good Note
distributie
Nederland, België en Duitsland

Kerkstraat 190,
6441BK Brunssum (NL)

Nieuws​
Scroll naar boven